ghid pdf gratuit

Planul de Naștere

cu Ditta Depner

Afla ce proceduri standard, dureroase, din spitale poți evita și ce poți cere pentru a te bucura de o naștere cu respect și blândețe

🔒 Datele tale personale sunt 100% protejate. Completând acest formular vei fi automat înscrisă în baza mea de date pentru a primi viitoare noutăți și oferte exclusive. Te poți dezabona oricând.

La ce te ajută Planul de Naștere pe care îl vei primi prin e-mail în următoarele secunde:

  • Planul de Naștere asigură o comunicare corectă cu personalul medical, astfel încât mămica să-și dea consimțământul doar pentru procedurile pe care le dorește. Astfel, mama și copilul vor putea beneficia de cele mai potrivite îngrijiri conform dorințelor ei
  • „Planul de Naștere” este un instrument pe care mama în calitate de „pacientă” îl are la îndemână, protejată fiind și de Legea Drepturilor Pacientului (Legea 46/2003)
  • Din acest plan de naștere vei afla, ce proceduri standard dureroase din spitale poți evita și ce poți cere pentru a te bucura de o naștere cu respect și blândețe
  • Fără un „Plan de Naștere” în bagajul tău de maternitate, experiența care te așteaptă îți poate rezerva surprize pentru care nu ai fost pregătită și nici nu știai că ai dreptul să le refuzi
  • Planul de Naștere nu este un contract pe care spitalul are obligația să-l semneze, ci este un instrument de comunicare a doleanțelor mamei. Dorințele ei vor fi clare, informate, scrise negru pe alb și adresate echipei medicale în prealabil pentru ca nașterea în spital să fie o experiență plăcută, atâta timp cât totul decurge fără complicații

Despre Ditta Depner

De 13 ani de când sunt Educator Prenatal în România, mi-au trecut pragul, la propriu, peste 4500 de cupluri care s-au pregătit pentru naștere cu mine.

Am conceput și perfectat acest Plan de Naștere pentru a ajuta femeile să-și ceară drepturile la un tratament uman și de bun simț în maternități.

Toți cursanții mei folosesc planul de naștere pentru a-și negocia condiții optime pentru momentul magic al nașterii încă din timpul sarcinii.

Din păcate însă, chiar și la ora actuală în maternități, se face abuz de o practică relativ violentă chiar dură din punct de vedere psihic și emoțional.

Mărturie acestei realități o puteți accesa folosind #stopviolentaobstetrica

Să ne reamintim că Nașterea nu este o boală, iar noi nu suntem PACIENTE ci CLIENTE ale clinicii.

Completarea planului de naștere este totodată și o pregătire pentru naștere:

  • pentru ca vei afla pașii firești ai procesului fiziologic
  • și posibilitățile de medicalizare a unei nașteri blocate în caz de urgență
  • este o acțiune necesară deja din primele luni de sarcină, indiferent prin ce modalitate vei naște, ca să știi la ce să te aștepți, ce variante ai și ce efecte au intervențiile medicale asupra corpului tău sau asupra bebelusului tau.

Acest ghid nu este menit să prescrie tratamente și nu este în măsură să emită un diagnostic medical, ci încurajează informarea celor ce caută alternative la actualul sistem supra medicalizat privind maternitatea.
Informațiile din acest ghid sunt cu titlul informativ, iar alegerile și consecințele lor vă aparțin în totalitate.
Nu ofer nicio garanție expresă sau implicită a faptului că informațiile din acest ghid sunt potrivite fiecărei persoane.

Din motivele expuse mai sus, se recomandă ca orice informație prezentată în acest ghid să fie consultată și din altă sursă.
Ditta Depner și DITTA DEPNER LIFESTYLE COACHING CO LLC nu pot fi trase la răspundere pentru niciuna din alegerile dumneavoastră personale în legătură cu deciziile personale pe care le veți lua, privind nașterea și sarcina.
Prin înscrierea la acest curs dumneavoastră sunteți de acord cu condițiile impuse mai sus.

Toate metodele de terapie și practicile publicate sub formă scrisă din acest ghid sunt în proprietatea exclusivă a Dittei Depner și nu pot fi reproduse în scopuri profesionale sau comerciale.

Ditta Depner, în calitatea sa de autor, are dreptul să pretindă dreptul de autor asupra lucrărilor sale şi să se împotrivească oricărei denaturări sau altei modificări făcute de un terț. Orice prejudiciu de natură personală sau patrimonială ce survine ca urmare a utilizării fără acord a conținutului creat de Ditta Depner va trebui reparat conform legii. Ditta Depner este proprietarul exclusiv al logo-urilor, cromaticii aferente acestora şi a mărcii comerciale “Renașterea”.